Mérei Tamás webdesigner
Helló!Mérei Tamás vagyok, webdesigner

Weboldalak és felhasználói felületek tervezésével és kódolásával foglalkozom. Dolgozom magánszemélyeknek, vállalkozásoknak, fejlesztő cégeknek és reklámügynökségeknek.

Weboldalak, felhasználói felületek tervezése, webdesign

Specifikáció alapján vállalom weboldalak és felhasználói felületek tervezését. Webdesign munkákhoz általában Adobe XD-t szoktam használni, de igény esetén Photoshop-ban is el tudom készíteni az anyagot. Ebben az esetben PSD formátumot fogok átadni.

Ha külön nincs meghatározva, akkor a szokásos 12 oszlopos layout-ot veszem alapul. A maximális szélességet a tartalom alapján határozom meg, a legtöbb esetben az 1200px körüli érték jól szokott működni. Ha a projekt Bootstrap alapon lesz kódolva, akkor eleve Bootstrap komponenseket használok a tervezéskor.

Weboldalak kódolása, sitebuild

Az elkészült tervek lekódolását is vállalom HTML5 szabvány szerint. Erről részletesen a sitebuild oldalon találsz információt. Az általam kódolt weboldalak kódja minden esetben megfelel a HTML5 szabványainak, a kódolás során a szemantikai elemek használatára is odafigyelek, ezzel elősegítve a későbbi esetleges keresőoptimalizálást.

WordPress weboldalak

Az elkészült sitebuild-ből WordPress sablont is tudok készíteni, melyről részletesen a WordPress sablon készítés oldalon olcashatsz. Nagyon sok dolgot meg tudok oldani, van azonban néhány munka amit nem vállalok, ezek a WooCommerce vagy Elementor bővítményeket használó WordPress oldalak.

Webdesign munkák

A fentieken túl egyéb webdesign munkákkal kapcsolatban is számíthatsz rám. Foglalkozom microsite-ok kódolásával, bannerkampányok, bannermutációk készítésével, hírlevél és EDM készítéssel, illetve social media anyagok tervezésével is.

Együttműködés programozókkal

Bonyolultabb oldalaknál előfordul, hogy a fejlesztő elveszik a rengeteg HTML tag között. Ennek kibogozása néha igencsak idegörlő tud lenni, ezért az átadott forráskódot igény esetén segítek bedolgozni a programozónak kódjába, illetve az utólagos hibakeresésben is segítem a munkáját.