Mérei Tamás webdesigner
Helló!Mérei Tamás vagyok, webdesigner

Weboldalak és felhasználói felületek tervezésével és kódolásával foglalkozom. Dolgozom magánszemélyeknek, vállalkozásoknak, fejlesztő cégeknek és reklámügynökségeknek.

Sitebuild készítés

A sitebuild HTML, CSS és JS kód létrehozását jelenti. A kódolás többféle forrásból történhet. Régebben Photoshop-ban létrehozott PSD fájlokból kódoltunk, ma már gyakoribb valamelyik weboldal tervezéshez készült program által létrehozott formátum, például az Adobe XD vagy a Figma.

Természetesen léteznek egyéb formátumok is, mindig abból dolgozom amit kapok. Ez lehet akár egy Illustrator fájl, de kódoltam már statikus kép, sőt Word-ben összerakott terv alapján is. A kreativitás határtalan :)

Általában pixelpontos tervek alapján készítünk sitebuild-et, azonban ritkán készül ennyire pontos koncepció. Nem szoktam belőle problémát csinálni, a kapott terv alapján meghatározom a maximális szélességet és a töréspontokat.

Ha a terv valamelyik részét nem lehet normálisan kódolni, azt előre jelezni szoktam és javaslatot teszek a szükséges mértékű módosításra.

Mobil nézet

Ritkán készül külön terv a mobil nézetre, de ez nem okoz problémát. A reszponzivizás tesztelése során beállítom a töréspontokat és a legkisebb eszközön is tesztelem az oldalt. A legkisebb szélesség amire optimalizálni tudok 320px. Ennél kisebb felbontással már nincs értelme foglalkozni.

Együttműködés fejlesztőkkel

Ha az átadott kódot a programozó valamiért nem tudja bedolgozni a kódjába, szívesen segítek ebben. Bonyolultabb oldalaknál gyakran előfordul, hogy a fejlesztő elveszik a rengeteg HTML tag között. Ennek kibogozása néha bonyolult tud lenni és inkább webdesigner feladat, mint programozói.