Mérei Tamás webdesigner

Helló!Mérei Tamás vagyok, webdesigner

20 éve foglalkozom weboldalak, felhasználói felületek tervezésével, kódolásával és WordPress sablonok készítésével. Dolgozom magánszemélyeknek, fejlesztő cégeknek, multiknak, állami szervezeteknek és reklámügynökségeknek is.

Kategória: Webdesign

Minden ami webdesign, prototyping, WordPress, akadálymentesség, hírlevél készítés…

Sorkizárt szöveg

A sorkizárt szöveg használata a weben egyáltalán nem jó ötlet, az egyik legnagyobb hiba, amit a tervezés során elkövethetünk. De akkor miért használják mégis sokan?

Tovább olvasom

FOIT, FOUT és a font-display property

Webfontok használata esetén gyakori jelenség a FOUT és FOIT. Nem komoly problémáról van szó, de, ha valaki azonban abszolút 100%-os performance-ra törekszik, érdemes egy kicsit elmerülni a témában.

Tovább olvasom

Az Axure használata

Interaktív prototípusok készítése.

Tovább olvasom

Adobe XD VS. Lunacy

Az Adobe XD egyre több hasznos funkcióval rendelkezik amivel működést lehet szimulálni. A Lunacy pedig a Mac only Sketch-ben létrehozott fájlok Windows-os környezetben való szerkesztését hivatott megoldani. Mindkét program ingyenes. Lássuk a hasonlóságokat és a különbségeket!

Tovább olvasom

Pico CMS

Adatbázist nem igénylő weboldalakhoz használható egyszerű és gyors flat file CMS.

Tovább olvasom

Ingyenes grafikai programok

A videókban két ingyenes grafikai program kerül bemutatásra, a Gravit Designer és a Vectr.

Tovább olvasom

WordPress sablonkészítés

Az oldalak tartalmát kétféle módon tölthetjük fel WordPress-ben: használhatjuk az admin szerkesztőjét, vagy létrehozhatunk külön fájlokat minden oldalhoz.

Tovább olvasom

Hírlevél készítési tanácsok

A hírlevél küldést, mint online marketing eszközt, ma már minden e-kereskedelemmel foglalkozó cég rendszeresen használja. Elenyésző viszont azok száma akik komolyabb időt fordítanak erre a témára. A legtöbb hírlevél rosszul szerkesztett, csúnya és mobileszközökön nehezen olvasható.

Tovább olvasom

WordPress bővítmények

Gyakran felmerülő téma, hogy a WordPress tartalomkezelővel készített weboldalak nem jók. Akik ezt hangoztatják, a nem túl szakszerűen, bővítményekből összelegózott oldalakra céloznak ami abszolút jogos felvetés és maximálisan egyetértek vele.

Tovább olvasom

Hogyan kell önéletrajzot készíteni?

Milyen egy jól szerkesztett önéletrajz? Sajnos egyáltalán nem olyan amilyet az emberek többsége el szokott küldeni amikor egy állásra jelentkezik.

Tovább olvasom

A grafikai tervezés 4 alapelve

Először egy OpenOffice dokumentumot készítünk, majd megnézzük Photoshop-ban hogyan érvényesíthetőek az angolul ironikusan CRAP rövidítést viselő szabályok.

Tovább olvasom

Tömeges képátméretezés IrfanView-ban

A tömeges képátméretezés elég gyakran megoldandó feladat, amihez az IrfanView igen jól működő megoldást kínál, ráadásul ingyenesen.

Tovább olvasom