Mérei Tamás webdesigner
Helló!Mérei Tamás vagyok, webdesigner

Weboldalak és felhasználói felületek tervezésével és kódolásával foglalkozom. Dolgozom magánszemélyeknek, vállalkozásoknak, fejlesztő cégeknek és reklámügynökségeknek.

Egyéb webdesign anyagok

Akadálymentes weboldalak

Tanácsok a fejlesztéshez.

továbbvideó

FOIT, FOUT és a font-display property

Webfontok használata esetén gyakori jelenség a FOUT és FOIT. Nem komoly problémáról van szó, de, ha valaki azonban abszolút 100%-os performance-ra törekszik, érdemes egy kicsit elmerülni a témában.

tovább

Az Axure használata

Interaktív prototípusok készítése.

videó

Adobe XD VS. Lunacy

Az Adobe XD egyre több hasznos funkcióval rendelkezik amivel működést lehet szimulálni. A Lunacy pedig a Mac only Sketch-ben létrehozott fájlok Windows-os környezetben való szerkesztését hivatott megoldani. Mindkét program ingyenes. Lássuk a hasonlóságokat és a különbségeket!

videó

Pico CMS

Adatbázist nem igénylő weboldalakhoz használható egyszerű és gyors flat file CMS.

videó

Ingyenes grafikai programok

A videókban két ingyenes grafikai program kerül bemutatásra, a Gravit Designer és a Vectr.

videó 1videó 2

WordPress sablonkészítés

Az oldalak tartalmát kétféle módon tölthetjük fel WordPress-ben: használhatjuk az admin szerkesztőjét, vagy létrehozhatunk külön fájlokat minden oldalhoz.

videó

Hírlevél készítési tanácsok

A hírlevél küldést, mint online marketing eszközt, ma már minden e-kereskedelemmel foglalkozó cég rendszeresen használja. Elenyésző viszont azok száma akik komolyabb időt fordítanak erre a témára. A legtöbb hírlevél rosszul szerkesztett, csúnya és mobileszközökön nehezen olvasható.

tovább

A WordPress bővítményekről

Gyakran felmerülő téma, hogy a WordPress tartalomkezelővel készített weboldalak nem jók. Akik ezt hangoztatják, a nem túl szakszerűen, bővítményekből összelegózott oldalakra céloznak ami abszolút jogos felvetés és maximálisan egyetértek vele.

tovább

Hogyan kell önéletrajzot készíteni?

Milyen egy jól szerkesztett önéletrajz? Sajnos egyáltalán nem olyan amilyet az emberek többsége el szokott küldeni amikor egy állásra jelentkezik.

továbbvideó

A grafikai tervezés 4 alapelve

Az idei év utolsó videójában egy hosszabb elmélkedést hallhattok a grafikai tervezés négy alapelvéről. Először egy OpenOffice dokumentumot készítünk, majd megnézzük Photoshop-ban hogyan érvényesíthetőek az angolul ironikusan CRAP rövidítést viselő szabályok.

mintavideó

Tömeges képátméretezés IrfanView-ban

A tömeges képátméretezés elég gyakran megoldandó feladat, amihez az IrfanView igen jól működő megoldást kínál, ráadásul ingyenesen.

videó