Mérei Tamás webdesigner
Helló!Mérei Tamás vagyok, webdesigner

Weboldalak és felhasználói felületek tervezésével és kódolásával foglalkozom. Dolgozom magánszemélyeknek, vállalkozásoknak, fejlesztő cégeknek és reklámügynökségeknek.

Bőr retusálás Photoshop-ban

Hogyan lesz a ragyás bőrből babapopsi, avagy bőr retusálás Photoshop-ban.

Mikor szükséges a bőr retusálás?

Profilképeknél, portréfotóknál ahol közelről látszanak az arc részletei, szükséges lehet a bőr felületének korrekciója. Ezzel el tudjuk tüntetni a bőrhibákat, anyajegyeket és pattanásokat. Vigyázni kell azonban ezekkel a műveletekkel, hogy ne alkalmazzunk belőle túl sokat, mert természetellenes kinézetet érhetünk el. A túlretusált kép sok esetben rosszabb hatást kelt mint az eredeti, érintetlen változata.

Ismerjük fel a határokat az adott képnél! Egy alacsony felbontású, gyengén megvilágított portré kevésbé részletgazdag, ezért a retusálás során is kevesebb képi információ áll rendelkezésre amiből dolgozni tudunk. Minden fotón lehet valamennyit javítani, de egy mobiltefonnal készült portréból nem lesz glamour fotó.

Milyen eszközöket használjunk?

A Photoshop számtalan eszközt és szűrőt tartalmaz a retusáláshoz. A két leggyakrabban használt alapvető eszköz amivel kezdeni szoktunk az a Spot Healing Brush és Clone Stamp. Ezekkel tudjuk a „durva” hibákat eltüntetni. A clone stamp-pel mintavételezés után tudunk festeni, míg a spot healing brush egy okos eszköz ami magától próbálja kitalálni, hogy az adott felületen mit szeretnénk eltüntetni.

Bőr retusálás videó

Bőr retusálás videó