Mérei Tamás webdesigner

Helló!Mérei Tamás vagyok, webdesigner

20 éve foglalkozom weboldalak, felhasználói felületek tervezésével, kódolásával és WordPress sablonok készítésével. Dolgozom magánszemélyeknek, fejlesztő cégeknek, multiknak, állami szervezeteknek és reklámügynökségeknek is.

Bőr retusálás Photoshop-ban

Hogyan lesz a ragyás bőrből babapopsi, avagy bőr retusálás Photoshop-ban.

Mikor szükséges a bőr retusálás?

Profilképeknél, portréfotóknál ahol közelről látszanak az arc részletei, szükséges lehet a bőr felületének korrekciója. Ezzel el tudjuk tüntetni a bőrhibákat, anyajegyeket és pattanásokat. Vigyázni kell azonban ezekkel a műveletekkel, hogy ne alkalmazzunk belőle túl sokat, mert természetellenes kinézetet érhetünk el. A túlretusált kép sok esetben rosszabb hatást kelt mint az eredeti, érintetlen változata.

Ismerjük fel a határokat az adott képnél! Egy alacsony felbontású, gyengén megvilágított portré kevésbé részletgazdag, ezért a retusálás során is kevesebb képi információ áll rendelkezésre amiből dolgozni tudunk. Minden fotón lehet valamennyit javítani, de egy mobiltefonnal készült portréból nem lesz glamour fotó.

Milyen eszközöket használjunk?

A Photoshop számtalan eszközt és szűrőt tartalmaz a retusáláshoz. A két leggyakrabban használt alapvető eszköz amivel kezdeni szoktunk az a Spot Healing Brush és Clone Stamp. Ezekkel tudjuk a „durva” hibákat eltüntetni. A clone stamp-pel mintavételezés után tudunk festeni, míg a spot healing brush egy okos eszköz ami magától próbálja kitalálni, hogy az adott felületen mit szeretnénk eltüntetni.

Bőr retusálás videó

Bőr retusálás videó