Mérei Tamás webdesigner

Helló!Mérei Tamás vagyok, webdesigner

20 éve foglalkozom weboldalak, felhasználói felületek tervezésével, kódolásával és WordPress sablonok készítésével. Dolgozom magánszemélyeknek, fejlesztő cégeknek, multiknak, állami szervezeteknek és reklámügynökségeknek is.

InDesign: egyedi felsorolás készítése

Az általános felsorolások készítése InDesign-ban egyszerű feladat. Ha egyedi felsorolásjeleket szeretnénk használni, egy kicsit eltérő módszert kell alkalmaznunk. A videóban bemutatott megoldással bármilyen vektoros ikont használhatunk felsorolásjelnek.

Webfont generátor

A megoldás lényege, hogy SVG ikonokból egy betűkészletet generálunk, és ezzel a betűkészletet állítjuk be felsorolásjelekget. Ehhez a fontello.com online webfont generátort használjuk. Itt választhatunk egy rakat meglévő ikon közül, illetve saját ikonokat is feltölthetünk SVG formátumban.

Mintafeladat

Az alábbi 26 perces videóban egy kakaós mézeskalács receptet fogunk megszerkeszteni az InDesign segítségével. A recept eredeti változatát a Street Kitchen oldalán találod. A szövegekhez a Kalam nevű betűtípust használjuk, a címsort pedig a Waving at Christmas betűkészlettel írjuk.

A lila szín kódja C70 M80 Y10 K40, a bézs C0 M20 Y40 K0.

Az elkészült mintát az alábbi gombra kattintva kattintva tudod megnézni PDF formátumban.

indesign egyedi felsorolás minta

InDesign egyedi felsorolás videó

InDesign egyedi felsorolás