Mérei Tamás webdesigner

Helló!Mérei Tamás vagyok, webdesigner

20 éve foglalkozom weboldalak, felhasználói felületek tervezésével, kódolásával és WordPress sablonok készítésével. Dolgozom magánszemélyeknek, fejlesztő cégeknek, multiknak, állami szervezeteknek és reklámügynökségeknek is.

A Bootstrap használata

A Bootstrap egy ingyenes HTML + CSS keretrendszer, amely reszponzív, mobile-first megközelítésű weboldalak tervezéséhez használható. HTML, CSS és JavaScript komponenseket tartalmaz a tipográfiához, űrlapokhoz, gombokhoz, navigációhoz és egyéb interfész-összetevőkhöz. Az első verziót 2011-ben adták ki, jelenleg az 5-ös verziónál tart a rendszer. Ma már gyakorlatilag ipari standard, a webfejlesztők jelentős része ismeri és használja.

Bootstrap UI kit már a tervezéshez is

Ha egy új projektnél úgy döntünk, hogy bevetjük a rendszert, ezt célszerű már a grafikai tervezésnél figyelembe venni. Az összes népszerű web és UI tervezőprogramhoz elérhető ingyenes Bootstrap UI kit. Ha eleve ezzel dolgozik a grafikus, az jelentősen leegyszerűsíti a kódolási fázist.

A Bootstrap népszerűsége

Számos ingyenes keretrendszer létezik, de magasan a Bootstrap a legnépszerűbb. Ezt a folyamatos fejlesztésnek köszönheti, illetve az egyszerű használhatóság és könnyű tanulhatóság jelentősen le tudja csökkenteni a kódolásra fordított időt. Kiváló a dokumentációja és a közösségi támogatottsága. Nem nagyon tudsz olyan kérdést feltenni a Google-nek amire ne találna egy valaki által korábban írt kész megoldást. A JSFiddle és a Stack Overflow tele van Bootstrap kérdésekkel és válaszokkal, illetve a YouTube is bővelkedik oktatóanyagokban.

Prémium sablonok

A prémium weboldal és dashboard sablonok jelentős részét Bootstrap alapokra írják. Ennek az az oka, hogy a Bootstrap ismerete nagyjából alapkövetelmény a szakmában, szinte mindenki tudja használni legalább alapszinten. Innentől logikussá válik a rendszer használata a fizetős sablonoknál, ahol a lehető legrövidebb idő alatt át kell látni a kód felépítését.

Bemutató videó

Az alábbi 1 órás videó bemutatja a keretrendszer általános használatát. A videóban az 5.1.3 verziót használjuk. A részletes dokumentáció itt érhető el. A videó a működésére fókuszál, ezért kizárólag a keretrendszer saját komponenseivel és színeivel dolgozunk, egyedi CSS-t nem írunk hozzá. Az elkészült weboldalt az alábbi gombra kattintva tudod megtekinteni.

forráskód megtekintése

A Bootstrap használata