A Bootstrap 4 grid használata

2018-04-07

A Bootstrap 4-es verziójában pár dolog megváltozott a korábbihoz képest ami elsősorban a flexbox-nak köszönhető. Lássuk a különbségeket!

Videó

Videó

11 hozzászólás

 1. 2019. április 15. hétfő - 15:50

  Szia! Nem rég kezdtem tanulni, kis segítséggel õssze tudok rakni egy oldalt Html+css a többivel még most ismerkednek. Nem nagyon vagyok vele tisztába hogy mikor kell Boostrap, mikor kell komolyabb css reset pl Meyer vagy elég az a pár sor amit te is használsz a videókban stb… Fórumokon mindenki másra esküszik. Mindenki megtanul valamit és azt az irányvonal követi?

  • 2019. április 15. hétfő - 16:57

   Azt használsz ami tetszik. A CSS reset cuccok többsége lassan 10 éves, ma már nem nagyon van rájuk szükség. Bootstrap akkor kell, ha az adott projekthez optimálisan lehet használni. Egyszerű weboldalnál tök felesleges, mert csak a betöltési időt fogja növelni.

 2. 2019. január 2. szerda - 10:04

  Az előleg hány százalék? Ha megcsinálod az egészet, és mégsem kell neki, akkor is bukod a teljes munkadíjat, nem? Vagy fázisonként fizettesz vele?

  • 2019. január 10. csütörtök - 11:54

   Nem tudom, én nagy projektekbe csak alvállalkozóként megyek bele ahol órabérben lehet számlázni és a fővállalkozó garantáltan fizet.
   De azt is csak akkor, ha olyan a projekt menedzser aki ért hozzá és rendesen össze tudja fogni a munkafolyamatokat.

   Én csak mellékállásban vagyok egyéni vállalkozó, kérdezz egy olyat aki full time-ban csinálja.

  • 2019. február 21. csütörtök - 11:37

   Hali. Ez attól függ, hogy mit írsz bele a szerződésbe. Általában amúgy 50% előleget szoktak kérni, én is ennyit kérek az ügyfeleimtől, és a szerződésbe bele van foglalva, hogy amit kifizet, az nem visszatéríthető. A munkának csak az előleg befizetése után kezdek neki, aztán hogyha már dolgoztam a projecttel, de ő azt mondja hogy mégsem kéri, akkor nem visszatérítendő a befizetett összeg, csak a maradék 50%-ot (Tehát a final payment-et) nem kell már befizetnie. Tehát nem bukod a teljes munkadíjat, hogyha a szerződésed megfelelő amit elfogattatsz az ügyféllel a project megrendelésekor.

 3. 2018. október 12. péntek - 19:02

  Hali. Nekem egy bootstrap 4-et használó oldalon van egy sorom, amiben van két oszlop. A bal oldali oszlopban van egy h2-es címsor, és két bekezdés. A jobb oldali oszlopban pedig egy sima kép. A kép hosszabb, mint a bal oldali oszlop tartalma. Hogy tudnám megoldani azt, hogy a képhez képest a baloldali tartalom vertikálisan középen legyen?

  • 2018. november 4. vasárnap - 19:24

   100% magasságot kell adni a bal oszlopnak.

 4. 2018. június 6. szerda - 14:35

  Hali. Már hogyhogy nem vállalsz egyéni oktatást? Csak most néztem hogy megváltozott.

  • 2018. június 8. péntek - 11:27

   Nincs most időm oktatni.

 5. 2018. május 16. szerda - 11:36

  Szia! Nem ezzel a témával kapcsolatos, de azt szeretném kérdezni, hogy ha valaki “rendel” tőled például egy komplett weboldalt, annak az elkészítésébe csak a pénz kifizetése után látsz neki, vagy előtte, és utána fizet? Mert mi van akkor, hogyha pl valaki kér egy weboldalt, megcsinálod, de aztán mégsem kéri, akkor arra a munkára fordított idő kárba veszik. Ezt a problémát hogyan tudod kiküszöbölni?

  • 2018. május 16. szerda - 12:03

   Erre találták ki a szerződést és az előleget.

Hozzászólás

Keresés a blogon
Kategóriák
Legújabb hozzászólások