WordPress sablonkészítés

2013-03-29

Elmélkedés a WordPress sablonkészítés alapjairól. Az anyag korántsem mondható teljesnek, de jó alapot ad a kezdéshez. Később még lesznek WP-vel kapcsolatos videók.

Videó

Videó Videó Videó Videó Videó Videó Videó

271 hozzászólás

 1. 2014. augusztus 18. hétfő - 15:04

  Hello Cyrex!
  Azt hogyan tudom megoldani, hogy a menünél ne <li> tagek között legyen az <a> tag hanem mint itt a blogon is csak simán az <li> után már az <a> tagek jönnek? Kerestem rá megoldást de nem találtam.
  A választ előre köszönöm! 🙂

  • 2014. augusztus 18. hétfő - 16:07

   get_pages-t kell használni hozzá. Itt egy minta, ez sima A tag-ek közé rakva jeleníti meg az oldalakat ABC növekvő sorrendben. Itt találsz leírást a használható paraméterekről: http://codex.wordpress.org/Function_Reference/get_pages

   $args = array('sort_column' => 'post_title' , 'sort_order' => 'ASC');
   $pages = get_pages($args);
   foreach($pages as $page) {
   	$pagelist.= '<a href="'.get_permalink($page->ID).'">'.$page->post_title.'</a>';
   }
   echo $pagelist;
   
 2. 2014. augusztus 15. péntek - 09:01

  Kedves cyrex,

  Lenne egy kérdésem a blog készítésénél. Lehetséges azt megoldani hogy a blogot egy külön oldalra tegyem (mint pld.: valami.hu/blog)? És hogyan?

  • 2014. augusztus 15. péntek - 09:07

   Te tudod beállítani az adminban, hogy mi legyen a bejegyzések oldalának címe. Arra állítod amire akarod.

  • 2014. augusztus 19. kedd - 12:33

   És ha szerkeszteni szeretném a pld. valami.hu/blog oldalt akkor ahoz melyik php fájlt kell átírnom?

  • 2014. augusztus 19. kedd - 15:26

   A sablonod könyvtárában lévő index.php.

  • 2014. augusztus 24. vasárnap - 14:19

   Rájöttem hogy rosszul fogalmaztam az egészet 🙁 Azt szeretném megoldani hogy legyen egy főoldal ahol kicsiben oda vannak téve a legújabb bejegyzések és egy oldal ahol van a blog. Ezt így hogyan lehet megoldani?

  • 2014. szeptember 14. vasárnap - 13:43

   Ha van egy oldal ahol ott vannak a bejegyzések, akkor az a blog oldal nem? 🙂 Miért akarsz külön még egy oldalt ahol még egyszer látszanak a posztok?

 3. 2014. augusztus 10. vasárnap - 22:39

  Szia Tamás!

  Elsősorban hálás köszönet a szuper tutorialokért!
  És lenne egy kérdésem is. A footerben behívtam a menüpontokat. Van olyan parancs, amivel az almenüket (ul class=”children”) ki tudom zárni?

  • 2014. augusztus 10. vasárnap - 22:54

   Időközben megoldottam, köszönöm.

 4. 2014. augusztus 9. szombat - 12:23

  Szia, Tamás!
  Az lenne a kérdésem, hogy hogyan lehet úgy oldalt létrehozni hogy az ne jelenjen meg a felső menüben? Olyanra gondolok mint például nálad a jogi nyilatkozat.

  • 2014. augusztus 9. szombat - 12:39

   A wp_list_pages-nek van ilyen paramétere amivel ki tudsz zárni oldalakat a menüből, pl.:
   wp_list_pages(‘exclude=23,43’)

  • 2014. augusztus 11. hétfő - 00:42

   Köszönöm! És melyik számmal mit adok meg?

  • 2014. augusztus 11. hétfő - 06:55

   Az az oldalak azonosítója vesszővel elválasztva amiket nem szeretnél megjeleníteni.

  • 2014. november 22. szombat - 11:45

   Hello. Ezt hogyan tudom akkor megoldani, ha nekem csak simán <a> tagek között vannak a menüpontjaim?

 5. 2014. július 28. hétfő - 14:09

  Kedves Cyrex!

  Tegnap a saját wp-n tapasztaltam, hogy bizonyos pluginok hatására is kiírja a fentebb már tárgyalt sorokat, tehát körültekintően kell eljárni a pluginoknál.

 6. 2014. július 16. szerda - 15:49

  Abban esetleg tudsz segíteni hogy ezek a kódok:
  http://codex.wordpress.org/Function_Reference/wp_nav_menu

  Elegendőek-e ahhoz, hogy teljesen testre lehessen szabni a tagokat, vagy esetleg span tagokra lehessen őket cserélni?

  Arra rájöttem hogy az ‘items_wrap’ az az ul tag.

 7. 2014. július 11. péntek - 11:16

  Hello Tamás!

  Köszi, hogy feltöltötted a videókat. Nagyon hasznosak, de problémám akadt remove_action függvényekkel. A videóból másoltam őket, szerintem semmit nem rontottam el, de még mindig ott vannak azok a dolgok, amiket a WordPress hozzáadott. Azért egy kicsivel kevesebb lett, viszont most is nagyon sok van. Itt van amit írtam a functions.php-be, ha tudod kérlek mond meg mi a baj vele, ezért előre is köszi

  UI: Nekem a body-ban is vannak olyan dolgok, amiket nem én írtam, ha tudsz kérlek erre is adj nekem választ.

  Matty

  • 2014. július 19. szombat - 13:19

   Saját sablont készítettél vagy valami letöltött cucc ez? Nincs valamelyen bővítmény bekapcsolva?

  • 2014. augusztus 18. hétfő - 16:15

   Saját sablont készítettem, nincsenek bővítményeim, tehát bekapcsolva sem lehetnek.

  • 2014. augusztus 18. hétfő - 16:16

   Konkrétan mi az ami nem tűnik el a remove_action-ök hatására?

  • 2014. augusztus 19. kedd - 15:27

   Az, amit a WordPress ír hozzá a kódhoz, azt mondtad, jobb, ha eltüntetjük ezeket a remove action függvényel, de nekem nem müködtek

  • 2014. augusztus 19. kedd - 15:28

   De melyik nem tűnik el? Ha egyik sem, akkor valamit rosszul csináltál. Ha csak némelyik nem tűnik el, akkor azokat írd le ide.

 8. 2014. április 30. szerda - 14:07

  Kedves Tamás!

  Nem feltétlenül idevágó téma, de remélem nem haragszol a kérdésemért.
  Olyan érdekelne, hogy wordpressben hogyan tudom megoldani, hogy van 3 vezér menü az oldal tetején és van a főmenüsáv, melyben mindig ugya nazok az elemek szerepelnek, de a vezérmenüvel irányítom a menüpontok tartalmát.
  Tehát ha fent van körtelé, baracklé, almalé
  Alul Gyümölcs jellemzői, nedü elkészítése stbstb a fenti menüpontra kattintva megmaradnak a menüsáv menüpontjai, csak a tartalmuk változik ha rákattintok.

  Remélem érthető volt a kérdésem.
  Megtisztelnél vele ha irányt tudnál javasolni/mutatni a hasonló dolgok kivitelezésében.

  Köszönöm
  András

  • 2014. május 28. szerda - 22:38

   Ezt most így nem teljesen értettem meg sajnos.

 9. 2014. március 21. péntek - 09:22

  Köszönöm a Wampserver telepítési és beállítási videókat. Nagyon jók és hasznosak. Sajnos én belefutottam egy problémába, nekem már foglalt volt a 80-as portom. Lehet hogy másnak is, így nekik írnám, hogy ha van Skype telepítve a gépükre, akkor az Eszközök/Beállítások/Speciális/Kapcsolat menüben a pipát vegyék ki a 80-as vagy 443-as port használata elől.
  A másik megoldás, hogy a Wampserver-ben az Apache menü alatti httpd.conf-ra klikkelve átírják a fájlban található “Listen 80”-as sorban a 80-at átírjátok mondjuk 100-ra. Ekkor viszont úgy kell majd a localhost-to hívni, hogy localhost:100

  • 2014. március 27. csütörtök - 14:48

   Köszi, ezzel nekem is meggyűlt a bajom annak idején.

 10. 2014. március 2. vasárnap - 22:00

  Segítséééég! Valaki kisegítene pár kulcsszóval? Egész nap guglizok, de nem értek egy-két dolgot.

  Bevallom, abszolút nem látom át miért van mysql adatbázis az egész alatt. Létrehozok egy sanyi felhasználót a saját gépemre telepített wamp alá. Plusz felrakom oda a wp-t is, megcsinálom a kis honlapomat. Tegyük fel működik… Fel akarom tölteni. Oké, hogy a wp-s cuccokkal együtt az egész miskulanciát felrakom valahova a tárhelyre, de mi lesz azzal az adatbázissal? Az hova került a gépen és hogy lesz olyan a távoli kiszolgálón is?
  Gyakorlatilag muszáj mindent élesben a szerveren szerkeszteni? Gondolom valami íródik ebbe az adatbázisba, ha már van…Vagy ez csak a wordpress telepítéshez kell, utána már vígan mindig utántölthetem a szerverre a lapom saját gépen elkészített módosításait?
  És mi van ha ugyanazon a domain-nen több különálló részt akarok működtetni dinamikusan, de azoknak egymáshoz semmi köze? Akkor a másik helyen is telepítek egy teljesen független wp-t, vagy ilyenkor mi a jó eljárás?

  Szóval ez a fő gond…

  Csak engem zavar, hogy elveszítjük a klasszikus szerkezetét a könyvtárainknak? Amikor a gyökérben ott az index, és mappákban a lap részei, egy oldal jobbára egy fájlban…
  Wordpressek nélkül is használhat az ember különféle php parancsokat, hogy egyszerűsítse az életét. De én úgy látom, hogy kis lelkes php tanulással, ha nem idegenkedik az ember a programozástól, ezeket a blog műveleteket az magunknak is meg tudjuk csinálni, huszada ennyi sorban és töredéknyi fájl használatával. Máris megőrizzük a tiszta klasszikus mappastruktúráját, és kikerülhetjük ezeket a tökkelütött header meg footer szerű borzalmakat, nem kell utólag keresőbarát elnevezéseket adni, hanem kapásból normálisan nevezem el az oldalaimat és stb. Jó persze nem lesz hozzá ilyen csinos admin felület nyilván… azt senki nem hajítja össze magának egy délután alatt, egyetlen fájlban…
  Arról nem is beszélve, hogy a gugli mennyire szívleli ezeket a totálisan futás-időben generálódó lapokat? Oké, hogy kénytelen megszokni, mert előbb-utóbb csak ez lesz… :)))

  Egyébként a videók nagyon tetszenek. Nem csak a wordpress-esek, általában véve nagyon ügyesen vannak összerakva, valóban tutorial-ok… Szóval biztatlak a folytatásra 😉

  • 2014. március 27. csütörtök - 15:27

   Minden tartalom az adatbázisodba íródik, így amikor feltöltöd éles helyre az oldalt, akkor az adatbázist is fel kell tölteni az adatokkal együtt. MyAdmin-ban nyomsz egy exportot, az éles oldalon meg egy importot. Én legalábbis így szoktam, néhány kattintás az egész.

   Nyilván lehet írni tartalomkezelőt ami sokkal egyszerűbb és lehet, hogy gyorsabb is, mint a WP. A WP igazi ereje abban rejlik, hogy tömegek dolgoznak rajta folyamatosan. A könyvtárstruktúra meg a sablonok használata miatt ilyen, pont azért, hogy egyedi dolgokat tudj írni a sablonodba anélkül, hogy a többi sablont hazavágnád vele.

 11. 2014. február 15. szombat - 14:51

  Az index.php tárolja a screenshot.png képet is.

 12. 2014. február 9. vasárnap - 12:36

  Az vicces volt amikor firefox 8.1 meghalt a remote serveren, mert elavultnak találta bár minden css működik megfelelően rajta ezért is szeretem ezt a verziót.

 13. 2014. február 8. szombat - 14:09

  Szia Cyrex!
  Először is fantasztikusak a videóid, csak így tovább, nem gondoltam, hogy valaha én is képes leszek ilyeneket tanulni!
  Ebben a sorozatban a 3. videónál tartok, de valamit elronthattam, mert nálam csak a BLOG résznél működik valamiért a headerben a h1es tag, egyébként meg egy sorban maradt a cím a descriptionnel és ugyan akkora betűtípus. Mit ronthattam el?
  Válaszodat előre is köszönöm,
  Kata

  • 2014. február 8. szombat - 19:47

   Bocsi, a 4-es videóban benne volt a megoldás 🙂 Végigmentem a videókon, és már csak egy kérdés maradt bennem! 😀
   Sajnos a keresés widgetnél a szövegdoboz alatti gombot sehogy nem sikerül középre igazítanom. Segítenél?

 14. 2014. február 5. szerda - 16:44

  Hali Cyrex, lehetne egy olyan kérésem, hogy a fájlokat amiket itt írtál, feltöltenéd valahova? Próbálom másolgatni, de nekem ez rettentő gyors 🙁

  • 2014. március 27. csütörtök - 16:54

   Nincs már meg ez a kód, azóta kb. 6x formáztam a gépem. Töltsd le a gyári sablont és azt kezdd el lecsupaszítani. Így a legegyszerűbb megérteni a WP működését.

 15. 2014. január 30. csütörtök - 08:17

  Szia Tamas. Koszi a videokat. Ezek alapjan fel is epitettem az elso sablonomat. WP-vel eddig nem sok tapasztalatom van eddig Joomlas voltam :). Viszont az elmult par hetben csak a wpvel foglalkozom. Par dologgal ki is egeszitettem a videoban latottakat. Ebbol ered az egyik problemam. A sablonom a Yootheme UiKit-jere epul (olyan mint a Bootsrap) es a dropdown menuhoz szuksege van js-re. Konkretan ezt kellene hozzaadni a szulo elemhez “data-uk-dropdown”. Ket napja bujom a netet es a dokumentaciot, de nem megy. Csak az osszeshez tudom hozzaadni viszont csak a szulonek kellene. A menuhoz hasznalam a walkert. A szulonek classt is tudtam adni. Igazabol a walkerben van egy $output ahova siman be tudom szurni, de akk az minden li-hez hozzaadja. Probaltam mar js-el raeroszakolni, elagazassal, megneztem mas sablonokat, de nem megy. Van esetleg erre valami ötleted?

  • 2014. január 30. csütörtök - 08:52

   Nem értem pontosan. Az oldal navigációról van szó? A wp_list_pages függvényről?

  • 2014. január 30. csütörtök - 09:21

   Nem. A wp_nav_menu-rol.
   Ez az alap kimenete a szulo elemnek: Szulo
   Ilyet szeretnek: Szulo

  • 2014. január 30. csütörtök - 09:33

   Kb az a gond mint itt:http://wordpress.stackexchange.com/questions/103345/wp-nav-menu-add-attributes-to-menu-items
   Csak en nem az osszeshez akarom hozzadni (az menne) hanem csak a szulohoz.

 16. 2013. december 25. szerda - 18:29

  Szia,
  Van lehetőség arra, hogy a wordpress ajax navigációval működjön? Gondolok itt plugin vagy valami egyéb dologra. Előre is köszönöm a választ!

  Kellemes Ünnepeket Mindenkinek! 🙂

  • 2014. március 27. csütörtök - 22:19

   Mármint, hogy ne töltse újra az oldalt amikor egy menüpontra kattintasz?

  • 2014. március 29. szombat - 16:24

   Szia,
   Igen arra gondolok. Illetve ha esetleg szabadidőd engedi, tudnál feltenni, hogy hogyan érdemes egy wordpress plugint össze rakni. Lehet az akár több nyelvűség plugin, contact plugin a lényeg hogy hogyan is zajlik ez szabályosan a WordPressben.

   Előre is köszönöm!

  • 2014. március 29. szombat - 22:25

   Utánanézek milyen pluginok népszerűek mostanában. A Contact Form 7 jó cucc, használtam régen sokat. Többnyelvűségre is volt valami bevált pluginom pár éve, majd megkeresem mi volt a neve, hátha frissítgetik még néha.

  • 2014. március 31. hétfő - 14:29

   Úúh, azt nagyon szépen meg köszönném, mert fontos lenne nekem mostanság egy több nyelvű plugin, amivel az oldalamra könnyen több nyelvű oldalt tudok varázsolni. A bogo plugint használtom jelenlet, de azzal az az én nagy gondom, hogy nem tudom külön szelektálni a magyar és a többi nyelvet, tehát mindegyik menüpont az oldalak menü pont alatt található (angol,magyar,német stb) ami elég sok oldalt eredményez abba a menüpontba miatt nem át látható.

   Készítettem egy saját plugint, de mivel ez nem használja az alap wordpress nyelvi részeket, ezért a kereső widget nem tud működni illetve más dolog is hibára fut.

 17. 2013. december 23. hétfő - 17:30

  Szia!
  Azt szeretném megkérdezni, hogy milyen képváltót használsz?

  • 2014. január 11. szombat - 22:04

   Nem emlékszem már, valami plugint írtam át annak idején.

 18. 2013. december 13. péntek - 19:29

  Egy fórumon már megkaptam a segítséget.

 19. 2013. december 4. szerda - 21:13

  A fordítás nem sikerült, ha a po file-t módosítom, a Poedit hibát jelez, így nem tudom megnyitni, és ugyan ez a helyzet, ha a pot fájlt módosítom. Hogyan lehet új pot file-t készíteni a sablonomhoz?

 20. 2013. december 4. szerda - 15:12

  Üdv,

  Van arra lehetőség hogy az egyes oldalak ne egységesen a “page.php” szerkezetére épüljenek?
  (rákeresnék dokumentációba csak nem igazán tudom, hogy milyen kifejezésre keressek rá…:S )
  Válaszodat előre is köszi.

  • 2013. december 13. péntek - 16:12

   Van, custom page template alkalmazásával. A legegyszerűbb, ha csinálsz egy page-{ID}.php elnevezésű fájlt, ahol az ID az adott oldal azonosítója. Amit ebbe a fájlba írsz, az csak erre az egy oldalra fog vonatkozni.

 21. 2013. november 29. péntek - 20:48

  Kedves mindenki!
  Aki tud, kérem segítsen. Csináltam egy wp sablont, és a sidebar-ban lévő hozzászólásoknál csak a név, illetve a bejegyzés címe látható. Hogy tudnám úgy megcsinálni, hogy a szöveg is látszódjon?

 22. 2013. november 26. kedd - 21:09

  Szia!
  Olyan kérdésem lenne, hogy a more gomb feliratának megjelenését hogyan tudom eltüntetni, mert nekem az oldalon semmi szükségem sincs arra, hogy ott megjelenjen a post alatt az is, hogy (tovább…)

 23. 2013. november 11. hétfő - 16:25

  Szia, nagyon tetszenek a video-k, sok minden világosabb lett, hogy megnéztem őket.
  Esetleg nincs olyan terved hogy a Custom Field-ről is készítesz ilyen összefoglalót? Hasonló témában a különböző Pluginek is érdekelnének.

  Köszi előre is:)

  • 2013. december 13. péntek - 16:58

   Utánanézek majd pontosan hogyan működik a custom field, még nem használtam.

 24. 2013. november 8. péntek - 01:29

  helló egy gyors kérdés … ezt a hibaüzenetet írja ki az admin felületen… miért?

  Warning: Cannot modify header information – headers already sent by (output started at /home/………./public_html/wp-content/themes/………… /functions.php:1) in /home/………/public_html/wp-includes/option.php on line 563

  Warning: Cannot modify header information – headers already sent by (output started at /home/………/public_html/wp-content/themes/……………../functions.php:1) in /home/………../public_html/wp-includes/option.php on line 564

  • 2013. december 13. péntek - 16:04

   Ez egy jó kis szívatós dolog 🙂 Általában az okozza, hogy valamelyik PHP fájl elején vagy végén plusz karakterek maradnak. Nem csak WP-nél, de egyéb projekteknél is rengeteget szívtunk hasonlóval. Ha ilyen jön elő, akkor újra szoktam telepíteni a WP-t, meg írok egy új konfig fájlt külön ügyelve arra, hogy a kódolása “UTF-8 without BOM”-ra legyen állítva.

 25. 2013. október 23. szerda - 14:25

  A phpMyAdminnál be kell jelentkezni. Felhasználónév és jelszó honnan lesz? Regisztráció nincs.://

  • 2013. október 23. szerda - 19:42

   Felhasználónév = adatbázis felhasználónév, jelszó = adatbázis jelszó.

  • 2013. november 21. csütörtök - 00:36

   Felhasználó: root
   Jelszó: Hagyd üresen
   Ennyi a titok xd

 26. 2013. szeptember 13. péntek - 20:52

  Thumbnail támogatás nekem nem működik és ötletem sincs miért nem, igazából elég kicsi a hiba lehetősége. Próbáltam bemásolni, próbáltam utána járni de csak nem. Van ötleted?

  • 2013. szeptember 29. vasárnap - 23:50

   A gyárilag letöltött sablonokkal sem működik?

 27. 2013. szeptember 9. hétfő - 19:05

  Szia!

  Tényleg jó alapnak, köszi.

  Egy apró észrevétel: az index.php-ben a részhez nem tartozik zárótag (3. videó). Ahogy néztem ez később sem lett pótolva és szó sem esett róla. A page.php-ben viszont van zárótag. Gondolom az index-ben véletlenül lemaradt, vagy tévedek?

  Üdv:
  Bruk

  • 2013. szeptember 9. hétfő - 20:05

   Nincs kizárva, hogy lemaradt valahol. Nem okoz problémát elméletileg 🙂

 28. 2013. szeptember 5. csütörtök - 13:33

  Helló Cyrex!

  Olyan kérdéssel fordulok hozzád, hogy szeretnék a hozzászólásokhoz válasz opciót fűzni mint itt.
  Utána néztem, de valamiért nem jelenik meg a reply gomb.

  ‘Válasz’), comment_ID(), the_ID() );
  ?>

  Így megkaptam a comment sorszámát és a post id-t (35 23).. (36 23)..(37 23)….stb de maga a link nincs meg. Megnéztem a comment-template.php get_post_reply_link() függvényét és abba lenne a hivatkozás, ami már nem jelenik meg.
  Pár szóba össze foglalnád, hogy lehet válasz gombot tenni a hozzászóláshoz. Köszönöm.

  • 2013. szeptember 5. csütörtök - 13:47

   Kell hozzá a comment-reply.js, erre guglizz rá.

  • 2013. szeptember 5. csütörtök - 15:46

   A fejrészbe behúztam a comment-reply.js, betöltődik de semmi váltózás. A get_post_reply_link() függvényből nem kapom meg az a tag-ot. A comments.php-n belül hívom meg a comment_reply_link( array(‘reply_text’ => ‘Válasz’), comment_ID(), the_ID() ) és erre nem az a tag-ot kapom, hanem a két ID-t írja ki.

   Köszönöm a választ!

  • 2013. szeptember 6. péntek - 21:18

   Így néz ki a comment.php fájlom nagyvonalakban, hátha segít valamit. A do_action-t beleraktad?

   Hozzászólás adatvédelmi irányelvek ID); ?>
  • 2013. szeptember 12. csütörtök - 21:04

   Köszönöm a segítséget.
   Nem segített, továbbra is nem kapom meg a linket ‘comment-template.php ->1061-dik sorból’ . Míg nem tudok mire kattintani addig a form se jön elő és js-t (onclick) se hívom meg. Nincs a hozzászólás után válasz gomb/link.
   Köszönöm az eddigi segítségeid.

  • 2013. szeptember 29. vasárnap - 23:57

   Ha visszaállítod a gyári WP sablont, abban se működik?

 29. 2013. szeptember 4. szerda - 17:41

  Szia Tamás!

  Kis segítség kellene, mert a neten nem találok jó leírásokat a témához.
  Csináltam egy alap kis wp oldalt mindent megoldottam rajta, ám egy helyfoglalást is szeretnék rátenni.
  12 horgászstégnek kellene valahogyan a foglaltságát láthatóvá tenni, jelölve egy naptárban a szabad és foglalt napokat stégenként külön külön.
  A foglalt napokat azonban csak az admin tudná állítani wp vezérlőpultban.
  A foglalásokat négy hónapra előre kellene megjeleníteni.
  Van erre valami egyszerű megoldás?
  Segítségedet előre is köszönöm!
  Köszönettel:PP

  • 2013. szeptember 5. csütörtök - 14:07

   Egyszerű nincs. Le kell programozni 🙂

 30. 2013. augusztus 28. szerda - 22:28

  Hello!
  Olvastam az “Ego”-ba, hogy prestashophoz is szoktál sablonokat készíteni. Esetleg arról fogsz készíteni tutoriált?
  Üdv: Maximuse

  • 2013. szeptember 2. hétfő - 16:07

   Szia, régen nem foglalkoztam már prestával. Amúgy az sem bonyolultabb, mint a WP.

 31. 2013. augusztus 28. szerda - 21:26

  Az elso videonal az uj adatbazis letrehozasanal nem tudok ujjat letrehozni mert azt irja nincs jog… es a phpmayadminba egy csomo dolog le van tiltva

  $cfg[‘Servers’][$i][‘pmadb’] … Nincs rendben [ Dokumentáció ]
  $cfg[‘Servers’][$i][‘relation’] … Nincs rendben [ Dokumentáció ]
  Általános relációs jellemzők: Letiltott

  $cfg[‘Servers’][$i][‘table_info’] … Nincs rendben [ Dokumentáció ]
  Tulajdonságok megjelenítése: Letiltott

  $cfg[‘Servers’][$i][‘table_coords’] … Nincs rendben [ Dokumentáció ]
  $cfg[‘Servers’][$i][‘pdf_pages’] … Nincs rendben [ Dokumentáció ]
  PDF készítése: Letiltott

  $cfg[‘Servers’][$i][‘column_info’] … Nincs rendben [ Dokumentáció ]
  Oszlopmegjegyzések megjelenítése: Letiltott
  Böngésző átalakítása: Letiltott

  $cfg[‘Servers’][$i][‘bookmarktable’] … Nincs rendben [ Dokumentáció ]
  Könyvjelzőkhöz hozzáadott SQL-lekérdezés: Letiltott

  $cfg[‘Servers’][$i][‘history’] … Nincs rendben [ Dokumentáció ]
  SQL-előzmények: Letiltott

  $cfg[‘Servers’][$i][‘designer_coords’] … Nincs rendben [ Dokumentáció ]
  Tervező: Letiltott

  $cfg[‘Servers’][$i][‘recent’] … Nincs rendben [ Dokumentáció ]
  Persistent recently used tables: Letiltott

  $cfg[‘Servers’][$i][‘table_uiprefs’] … Nincs rendben [ Dokumentáció ]
  Persistent tables’ UI preferences: Letiltott

  $cfg[‘Servers’][$i][‘tracking’] … Nincs rendben [ Dokumentáció ]
  Követés: Letiltott

  $cfg[‘Servers’][$i][‘userconfig’] … Nincs rendben [ Dokumentáció ]
  Felhasználói beállítások: Letiltott

  na akkor mi a helyzet?

 32. 2013. augusztus 18. vasárnap - 14:30

  Azt szeretném kérdezni, hogy amikor css-be backgrond-nak képet akarok beállítani, akkor nem működik, pedig megbróbáltam úgy is, hogy a teljes címet beírom http-vel kezdve. Ezt hogyan lehet megoldani?

  • 2013. szeptember 2. hétfő - 16:08

   Nyilván nem jó a hivatkozás. Bejön a kép, ha külön beírod a böngészőbe a címét?

  • 2013. október 7. hétfő - 16:59

   Igen, úgy bejön.

  • 2014. július 28. hétfő - 14:33

   Úgy raktad be hogy,hogy /ahatter.kiterjesztés

 33. 2013. augusztus 14. szerda - 18:44

  Ja és azt azt korábban kihagytam, hogy nagyon jó a blogod, és a tartalom is. Grat! 😀

 34. 2013. augusztus 4. vasárnap - 17:48

  Sikerült megoldani a php div classos hibaüzenetet segítség nélkül. Én így csinálom [code] és de a háttérben nem jelenik meg az icon Ami nálad, pl 3d felkiáltójel gifben mit rottottam el a css-.ben a backgroundnál?

 35. 2013. július 30. kedd - 05:53

  Hello!

  Először is szeretnék gratulálni a remek videókhoz, mind nagyon érdekes, összeszedett és jó nézni.

  Véleményed szeretném kérni egy dologgal kapcsolatban;
  Szeretnék egy olyan oldalt csinálni (lehetőleg html5-el) ahol az egyik div tartalmazza a ragadós bejegyzéseket. A nehézséget az adja, hogy egyszerre csak egyet jelenítenék meg, és legyen valami kis animáció a bejegyzés cserélésekor.

  Először arra gondoltam, hogy betöltöm egyszerre az összes bejegyzést egymás alá, majd csak eltolom időzítve a megfelelő irányba. Ezzel az a gond, hogy bizonyos mennyiség felett sok az adat, így a betöltési idő. No meg nem elég “real-time”.

  Aztán gondoltam, hogy egy script fusson a loop-ban ami késleltet, majd a while következő körében ugyanoda tölt vissza. Ez jó lenne, de hogy oldom meg, hogy frissüljön és ne egymás alá kerüljön a tartalom?

  Harmadik megoldásként valami keretre gondoltam, amibe betöltöm az időnként frissülő oldalt. Itt csak azt nem tudom, hogy a betöltendő tartalmat hogyan tudom paraméterezni, kezelni kívánalmaim szerint? Ez tűnik a legjobb megoldásnak, és ahogy láttam erre van html5 animáció, egy div időzíthető is a megfelelő scripttel, és megfelelő ciklusokkal végteleníthető is a dolog.

  Vagy ez csak html5-el nem megoldható?
  Természetesen nem kérek kész megoldást, már azzal is nagyon kisegítenél, ha megerősítenél, ha megmondanád, hogy egyáltalán megoldható-e valamely logikám szerint. 🙂
  Képekre ezer megoldást láttam minden nyelven és lehetőséggel, de teljes bejegyzésre hibába keresgélek, eddig nem találtam megoldást.

 36. 2013. július 21. vasárnap - 13:39

  Szia cyrex!

  Bocs, hogy itt üzenek de nem találtam másik elérhetőséget.
  Az lenne a problémám, hogy megcsináltam a WP sablonomat de a “wrapper” div-em nem akarja átt venni a tartalom magasságát.
  Így a “coyrightbar” divem aminek a beállításai:

  div#coyrightbar {
  width: auto;
  height: 40px ;
  font: Arial;
  background-image: -webkit-gradient(linear,left bottom,left top,color-stop(0,#373737),color-stop(18%,#464646));
  background-image: -webkit-linear-gradient(bottom,#373737 0,#464646 5px);
  background-image: -moz-linear-gradient(bottom,#373737 0,#464646 5px);
  background-image: -o-linear-gradient(bottom,#373737 0,#464646 5px);
  font-size: 75%;
  border-top: 1px solid #000;
  vertical-align:bottom;
  margin: 100px 0 0 0 ;
  }

  valamiért nem az oldal alján van.

  Amikor nagyjából jó az akkor van ha egy fix magasságot adok meg neki. a próbálkozások után azt szoktam vissza állítani mert úgy csak néhány bejegyzésnél van gond.

  Legyél szíves mihamarabb írj vissza sokat segítenél vele!

  • 2013. szeptember 4. szerda - 17:10

   Nem tudom mit írtál a wrapper DIV-re, de a vertical-align: bottom nem erre való.

  • 2013. szeptember 20. péntek - 17:42

   Egy kis gondolkodás után be tettem a jobb oldalsávba. ott legalább egyszerűbb kezelni.

 37. 2013. július 12. péntek - 22:12

  Hello! Nagyon jók a videóid sokat tanultam belőlük. Körülbelül 1 éve nézem a videóidat és egyiket sem tudnám kritizálni (nem is merném :D) Mindegyikben látszik a munka és a felkészültség, a magyarázatok pedig tiszták, érthetőek. Szóval, így tovább, mert ezekből a videókból sosem elég 🙂 Amit megszeretnék még kérdezni, hogy lesz-e HTML5-ről szóló videó? Nagyon örülnék neki, mert a neten egyenlőre csak angol nyelvű video tutorialok vannak. Köszönöm az eddigieket! 🙂

  • 2013. július 13. szombat - 22:10

   Pont most került ki egy.

 38. 2013. július 12. péntek - 15:53

  Helló kedves Tamás!

  A videóid ismét szuperül sikerültek. PHP-val foglalkozom jópár éve, és sok embertől kaptam azt, hogy fölösleges saját tartalomkezelőt írni, saját elgondolások alapján egy teljesen újat implementálni, mert a WP és a Joomla olyan széles körben elterjedt, és annyi plugin/modul tölthető le hozzájuk, hogy alapvetően MINDENT meg lehet bennük/velük valósítani. A hozzászólásokat olvasgatva talán pont te írtad, hogy ez nem így van. Joomla és Drupal fölöslegesen van túlbonyolítva, illetve a WP lehetőségei sem határtalanok. Tudnál pár olyan helyzetet, példát írni, amikor a WP egyszerűen kevés? Ugye itt minden aloldalhoz 1 saját, szerkeszthető tartalom tartozik, vagy egy blogbejegyzés teljes szövege, vagy a bejegyzéseket listázó oldal(?). De mi van akkor, ha én egy aloldalon (pl főoldal) szeretnék egy slidert, 10 szövegdobozt, melyek tartalma adminisztrációs felületen egyenként, WYSIWYG szerkesztőből módosítható? Van rá megoldás? Kezel a rendszer egyszerű szövegmodulokat, amiket bárhol egy függvénnyel behívhatok? Sajnálom hogy ilyen hosszú lett, de érdekelne a véleményed, és ahhoz, hogy naggyából teljes képet kapjak, ezt le kellett írnom. 🙂

  • 2013. július 13. szombat - 22:41

   Mindent meg lehet oldani csak kérdés, hogy van e értelme 🙂 Nekem az az alapelvem, hogy minél kevesebb plugin legyen használatban egy WP oldalon. A sok plugin elég jól be tudja lassítani az oldalt, és egy idő után elveszted a kontrollt a forráskód felett, mert annyi felesleges szemét bekerül az output-ba, hogy néha már debugolni sem tudsz, ha mondjuk valami szétcsúszik.

   Akkor jó a WP, ha kifejezetten blogolni akarsz (merthogy arra találták ki), vagy olyan oldalt akarsz csinálni amihez elegendőek a WP gyári funkciói, illetve a hiányosságok 1-2 jól működő bővítménnyel orvosolhatók. Amiket írsz, azokhoz is bővítmények kellenek. Ha nincs olyan ami neked kell, akkor írhatsz egy sajátot. Ehhez persze elég jól kell ismerni a rendszert, olvasgatni a dokumentációt, nézegetni mások mit hogyan oldottak meg. Mérlegelni kell, hogy ezt tudod e hamarabb megcsinálni, vagy gyorsabb, ha a saját tartalomkezelődbe teszed bele az adott funkciót és nem WP-t használsz.

   Válaszom ebben az esetben nem tekinthető teljes értékűnek, mert nem vagyok programozó 🙂

 39. 2013. július 8. hétfő - 13:09

  Ebben a pdf-ben elvileg benne van az összes WordPress függvény. Fogyasszátok egészséggel! 😀
  http://cdn2.pixel2pixeldesign.com/wp-content/uploads/pdfs/WordPress-Visual-Cheat-Sheet.pdf

 40. 2013. június 29. szombat - 18:05

  Szia!
  Nagyon szuperek a videók! Bár informatikus-könyvtáros vagyok és webdesignt tanulok az Online Webdesign Tanfolyam keretében, ezt a problémát nem sikerült megoldanom. Nagyon örülnék ha tudnál segíteni. 🙂
  A header részben így tudtam beszúrni a logo képét (ami még nincs kész):

  <a href="/”><img src="/images/logo.png” title=”” alt=”” />
  ‘menu_order’, ‘menu_class’ => ‘nav’, ‘theme_location’ => ‘primary-menu’ ) ); ?>

  A probléma csak az, hogy így a logo a header bal oldalára került, én pedig középre szeretném igazítani.
  Tudnál segíteni? Nagyon örülnék minden egyszerű megoldásnak. 🙂
  Üdv:Ménesi Kriszta

  • 2013. július 13. szombat - 22:26

   Ezt így nem tudom megmondani, mert Te valami kész sablont módosítottál szerintem.

Hozzászólás

Keresés a blogon
Kategóriák
Legújabb hozzászólások