Mérei Tamás webdesigner

Névjegykártya tervezés Illustratorban

Szerző:   |   2013-09-30

És akkor most beindítjuk végre az Illustrator kategóriát is a blogon 🙂

A videóban megnézünk néhány hasznos funkciót, mely megkönnyíti a tervezést, illetve külön kitérek arra, hogy milyen formátumban célszerű küldeni a nyomdának az anyagot.

Mérei Tamás Webdesigner

Szerző

Mérei Tamás vagyok, webdesigner. Reszponzív weboldalak készítésével foglalkozom, grafikai tervezéstől a HTML + CSS kódolásig.

Ismerj meg! Nézd meg eddigi munkáimat! Lépj velem kapcsolatba!

18 hozzászólás

 1. bogaaar
  2016. május 5. csütörtök - 19:35

  Szia!
  Terveztem Ai-ben egy logot RGB color mode-ban, mivel webre is megy. A kérdésem az lenne, hogy átváltottam CMYK-re (mivel névjegykártya lesz belőle), és az normális jelenség, hogy minden ami eddig “élénk” színű volt RGB-ben, az “kifakul”? Azt tapasztaltam, hogy akkor is ez a végeredmény, ha az RGB-s logot áthúzom egy új CMYK-es Ai-be.
  Ha egyébként ettől függetlenül egy CMYK doksiban kezdem meg a munkát, mert egyből tudom, hogy csak nyomtatásra megy a végeredmény, akkor ugye úgy nem azokat a színeket fogom látni (tehát nem tudom milyen színeket válasszak), amilyen majd kinyomtatva lesz, szóval akkor érdemes inkább a legvégén átváltani?
  Köszi előre is!

  • cyrex
   2016. május 6. péntek - 11:19

   A CMYK és RGB logókat külön fájlban készítsd el. Print anyagba ne kerüljön RGB színterű cucc, és fordítva se, tehát webre szánt anyagban se legyen CMYK.

 2. Ági
  2016. március 21. hétfő - 20:49

  Szia!

  Egyrészt szeretném kifejezni, mennyire örülök, hogy rátaláltam az oldalra:) Általában szeretem egyedül megoldani a dolgokat, de elakadtam. Lehet, hogy a tavasz teszi, de egyszerűen nem találok a guglin megoldást a dologra.
  Szeretnék névjegyet csináltatni, de az eddigi egyoldalú helyett kétoldalút. Hogyan tudnék a meglévő két file-ból egy kétoldalasat varázsolni?

  Ági

  • cyrex
   2016. március 21. hétfő - 20:53

   Illustrator-ban úgy, hogy létrehozol még egy artboard-ot, és ott megrajzolod a hátulját, aztán mentesz belőle egy kétoldalas nyomdakész PDF-et.

 3. giume
  2015. március 25. szerda - 16:48

  Szia! Mindenképp van értelme! Végigolvastam a blogod 2x is. El kell mondanom, hogy az alatt az egy hét alatt kb, amit a videóiddal és azok próbálgatásával töltöttem, többet tanultam, mint hónapok alatt eddig. Néztem videót másoktol is, de egyik sem volt ilyen jó, szóval hajrá! Várom a következő témát 😉

 4. mikiR2
  2015. február 4. szerda - 12:53

  Szia Tamás, azt szeretném megkérdezni, hogy a 3 kis sárga ikont melyik oldalról töltötted le.

  Üdv: mikiR2

  • cyrex
   2015. február 10. kedd - 19:17

   Az szerintem az all-free-download.com-ról van.

  • mikiR2
   2015. február 11. szerda - 11:05

   Köszi a választ.

 5. Barabás Levente
  2013. november 25. hétfő - 10:28

  Hello Cyrex! Köszi szépen a szuper tippeket, ha esetleg meg tudnád irni Cs5-höz a Kiragadás (Extract) szűrő letöltési linkjét nagyon megköszönném. Jó munkát!

  • cyrex
   2013. december 13. péntek - 16:55

   Ez a szűrő CS4 óta nincs benne a Photoshopban. Helyette van a refine edge amit a select menüpontból érsz el.

 6. Hecsa
  2013. november 8. péntek - 22:04

  Sokan nézik a videóidat úgy,hogy nem mindig kommentelnek pl én.Ne hagyd abba soha!! 🙂

 7. Vitéz László
  2013. október 28. hétfő - 11:04

  Szia!
  Van értelme folytatni a blogodat, mert ennyire érthetően és magyar nyelven senki nem foglalta még egybe ezeknek a programoknak a használatát. A Maraton lefutására írt blogod is nagy tanulság lehet azoknak akik mindenáron 42,195 km-t akarnak futni.
  Gratulálok, és köszönöm azt, hogy a szabadidődből ellopott óráidból tanulhatunk.

 8. Mihawk
  2013. október 6. vasárnap - 20:38

  Szívesen néznék még tőled illustratoros videókat. Nagy szükségem lenne rá munkahelyeken 🙂 Logó és infografikák elkészítésében vagy bármi másban.

  • cyrex
   2013. október 6. vasárnap - 21:20

   A logó tervezgetés nem rossz ötlet, lehet csinálok majd valami ilyesmi anyagot. Az infografikákat én mindig photoshopban csinálom vektoros elemekkel, kivéve, ha nyomdai célra készül.

  • Mihawk
   2013. október 7. hétfő - 13:18

   infografikára is készíthetnél egy oktató videot photoshopban 🙂 pl körgrafikonok árbázolását stb

 9. Varga Dávid
  2013. október 1. kedd - 23:04

  Szia!
  Szeretnék köszönetet mondani a videóid miatt.
  Eddigi pályafutásom 3d modellezés animácó,CGI,VFX, dolgokkal foglalkoztam, html,css, stb nem igazán értek hozzá de szeretnék magamnak egy weboldalt elkészíteni amin betudom majd mutatni ,hogy milyen dolgokat készítettem 3d-ben. Eddig nem igazán tudtam ,hogy is kezdjek neki nem szerettem volna ilyen kis sima sablon alapból felépíteni joomla és hasonlók teljesen egyedit szeretnék készíteni. Párnapja bukkantam rá a videóidra amiből nagyon sokat lehet tanulni. Ezért szeretnék köszönetet mondani ,hogy van legalább egy ilyen videós mint te aki ilyen részletesen el mondja ,hogy mit is csinál. (Ingyen) Még csak a 7-8 videódat néztem meg remélem mire a végére értek tudok magamnak készíteni egy oldalt és talán saját web motort is. Nah szóval csak köszönetet szeretnék mondani a munkádért és ,hogy megosztod a tudásod.
  Üdv Varga Dávid.
  (Amint látom elérhetőséget nem adtál meg így gondoltam ide írok remélem nem probléma)

  • cyrex
   2013. október 6. vasárnap - 21:22

   Köszi, mindig jól esik ilyeneket olvasni. Ilyenkor úgy érzem, hogy van értelme a blogot folytatni 🙂

 10. Poroszkai Attila
  2013. október 1. kedd - 14:24

  Hurrá 🙂

Hozzászólás

Legújabb hozzászólások