Mérei Tamás webdesigner

Tutorial: PHP – egyszerű oldalfelépítés

Szerző:   |   2011-01-14

Még mindig az őszi weboldallal foglalkozunk 🙂 Megnézünk egy egyszerű procedurális módszert amivel már dinamikusan tudjuk felépíteni az oldalunkat PHP használatával.

Forráskód


if(isset($_GET["op"]) && $_GET["op"]!="") {
	$op = $_GET["op"];
	if(file_exists("inc/".$op.".php")) {
		include_once ("inc/".$op.".php");
	} else {
		include_once ("inc/404.php");
	}
} else {
	include_once("inc/main.php");
}

Mérei Tamás Webdesigner

Szerző

Mérei Tamás vagyok, webdesigner. Reszponzív weboldalak készítésével foglalkozom, grafikai tervezéstől a HTML + CSS kódolásig.

Ismerj meg! Nézd meg eddigi munkáimat! Lépj velem kapcsolatba!

179 hozzászólás

 1. Tomi
  2017. január 5. csütörtök - 15:54

  Szia!
  Először is köszönöm a sok hasznos ismertetést amiket találtam. Azonban nem találtam közte olyat amit igazán keresek. Így leírom ide azért ide mert szerintem a legjobban ezt a témát érinti hátha lesz valami jó ötleted.
  Szóval a lényegre térve van nekem egy viszonylag hosszú 200+ sorból álló táblázatom melyet egy sql táblából nyerek ki. (mivel csak és kizárólag lokálban fut így a több sor sem jelent gondot). A fejlécet szépen elhelyeztem rajta a találatok szűkítéséhez való inputkat is. Alá került egy div (mint az itteni téma) ami a találatokat hozza maga az oldal nem scrolozható csak az a div ami a találatokat tartalmazza. Így oldottam meg a fejléc mindig látszódjon tudom nem a legjobb de ez van. A probléma akkor van ha szeretném szűkíteni a listát. A form action sajnos az egész oldalt frissíti nem csak a találatokat tartalmazó divet. És erre keresek valami értelmes és gyors megoldást. Próbálkoztam ajax és js használatával de akkor meg nincs szűkítés.

  Ha tudsz rá valami értelmes megoldást és megosztod velem azt megköszönném.

  Üdv T

 2. Yezgo677
  2016. június 27. hétfő - 17:22

  Kedves Cyrex. Érdekelne, hogy mi a különbség a css-en belül ha pl.: span#idname vagy a span #idnam-et használjuk. Tehá, hogy az egyiknél van szóköz a másiknál nincs az id/classname előtt.

  • cyrex
   2016. december 19. hétfő - 08:05

   span#idname = idname nevű span-re hivatkozás. span #idname = span tag-en belül található idname-re hivatkozás.

 3. komcsi
  2015. augusztus 24. hétfő - 15:43

  Ezt az üzenetet kapom, mikor beillesztem php tagek közé a forráskódot:

  Warning: include_once(inc/main.php): failed to open stream: No such file or directory in C:\xampp\htdocs\index.php on line 226

  Warning: include_once(): Failed opening ‘inc/main.php’ for inclusion (include_path=’.;C:\xampp\php\PEAR’) in C:\xampp\htdocs\index.php on line 226

  Mit tegyek?

  • cyrex
   2015. szeptember 5. szombat - 10:38

   Ott van leírva pontosan, hogy mi a hiba.

 4. KingSearch
  2015. június 11. csütörtök - 14:46

  Szia Tamás!
  Szeretném a szaktudásod segítségét kérni. Van nekem egy bejelentkező oldalam amit (js-el) csináltam. A file kiterejsztése php. Az lenne a kérdés, hogy milyen php kóddal lehetne azt megoldani, hogy ha a bejelentkezés sikeres és átírányitaná a privát oldalra akkor annak a linkje ne az legyen, hogy pl.: atiranyitot.php hanem egy generált url. Tehát, hogy ha elküldené másnak akkor már neki ne nyíljon meg az adatott oldal csak ha bejelentkezik. Remélem érthetően leírtam ha nem akkor előre is elnézésedet kérem. 🙂

  • cyrex
   2015. július 17. péntek - 15:44

   Nem tudom, nem vagyok programozó.

  • Papp Balázs
   2015. augusztus 2. vasárnap - 09:48

   Szia!
   Elsőnek az lenne a kérdésem hogy azt akarod, hogy az url ne az legyen, hogy pl: localhost/valami.php, hanem az, hogy: localhost/valami?? Ha nem így akarod akkor kérlek fejtsd ki bővebben… Mert akkor lehet, hogy tudom segíteni, mert én is egy ilyenen dolgozok éppen…

  • cyrex
   2015. augusztus 2. vasárnap - 23:58

   URL rewriting-ra keress.

  • Papp Balázs
   2015. augusztus 3. hétfő - 13:29

   Elsőnek is készíts egy .htaccess nevű fájlt (a kiterjesztése a .htaccess).
   És ebbe írd be ezt a kódot:

   RewriteEngine On
   RewriteRule ^([a-zA-Z0-9_-]+)$ atiranyitot.php?valami=$1
   RewriteRule ^([a-zA-Z0-9_-]+)/$ atiranyitot.php?valami=$1

   Ettől a kódtól meglesz a generált url, szóval ha beírod azt mondjuk, hogy: localhost/valami akkor működni kell az oldalnak
   Akkor az átirányítás az valahogy így néz ki, még abba az oldalba kell ahol a belépési form van. Elsőnek adj egy nevet az elküldés gombnak amit úgy tudsz megtenni, hogy az inputba vagy a buttonba beírod ezt a kódot:

   name=”valami”

   A formba írd be ezt a kódot, ha nincsen benne:

   method=”post”

   Ez a sor nagyon fontos.
   Ami a name után van azt nagyon meg kell jegezni….
   Aztán már csak ezt a kódot kell beírni:

   <?php
   if(isset($_POST[“valami”])) {
   $_SESSION[“user_login”] = “valami”;
   header(“Location: /valami”);
   }
   ?>

   A $_POST után a button/input nevét írd be majd a Location: után azt a urlt írd be ahova akarod hogy átirányítódjon…
   Még az oldal legelejére írd be ezt a kódot:

   <?php session_start(); ?>

   A prívát oldal pedíg így nézzen ki:

   <?php
   if (isset($_SESSION[“user_login”])) {
   ?>
   Ide azt írd aminek meg kell jelenni ha sikeresen bejelentkezett….
   <?php
   } else {
   header(“Location: valami.php”);
   }
   ?>

   Még lehet egy kilépés gomb is amit egy másik fileban kell megírni amii így néz ki:

   <?php
   session_start();
   session_destroy();
   header(“Location: http://localhost“);
   ?>

   A Location: után színtén azt a urlt kell megadni ahova elker írányítani a kilépés után…
   Remélem, hogy tudtad értlelmezni ha nem írj vissza és megpróbálom újra….

 5. Dante
  2014. november 20. csütörtök - 19:01

  Sziasztok!
  Elsősorban Cyrex-től kérdeznék, de ha más is tud segíteni, szívesen elfogadom.
  Egy egyetemi projekthez arra gondoltam, hogy csinálok egy hasonló weboldalt, mint ami a fenti videóban is van, és a jobb oldali div-ben fogom megjeleníteni a form-okat, meg egyéb dolgokat, amelyeken keresztül lehet adatokat felvinni az adatbázisba. Ezt sikerült is megoldanom a fenti módszerrel (bár az adatbázisos része még nincs meg, de az nem lényeges egyenlőre). A problémám az, hogy amikor a php oldalt beinclude-olom a div-be, akkor az arra megadott stílus összekeveredik a főoldal stílusával, és elég fura dolog jön ki. Igazából nem érdekelne, ha nem írná felül néhol az index.php stílusát, de megteszi. Pl. a beinclude-olt fájlban a header alatt van egy elválasztó vonal, és azt beteszi az index.php h1 tagje alá is.
  (Igazából a beinclude-olt fájlban lévő űrlap hasonló, mint te (Cyrex) csináltál a php-s űrlapfeldolgozásról szóló videódban (megtetszett a stílusa, remélem nembaj, hogy kölcsönvettem). Ha szeretnéd, odaírom, hogy innen való. 🙂 )
  Erre tudnál valami ötletet mondani, hogy hogyan tudnám megoldani? A projektet vasárnap éjfélig kell leadnom, és kicsit későn kezdtem el csinálni, bár szerintem még kész leszek vele. 😀
  Köszi előre is!

  • cyrex
   2014. november 20. csütörtök - 19:13

   Egy oldalon belül hogyan keveredhetnek a stílusok? Egy CSS fájl kell az egész oldalra, a DIV-be pedig csak HTML részleteket töltesz be amit a CSS-ből formázol.

  • Dante
   2014. november 20. csütörtök - 20:59

   Arra nem tudok válaszolni, hogy hogyan keveredtek a stílusok. Az index.php stílusát egy css fájlban írtam meg. A php-ét, amit include-oltam, beleírtam a php fájlba, mert ha külön vettem a stílust egy külső css fájlba, akkor nem volt hatása az include után (szintén nem tudom, miért).
   Remélem nagyjából érthető, mi a baj vele.

  • cyrex
   2014. november 20. csütörtök - 21:46

   Nem tudom mit csinálsz, de biztos, hogy valami alapjaiban nem jó. Ha sima include-al behúzol egy részletet az oldalba, akkor annak a kódrészletnek hozzá kell férnie az oldal fejrészében deklarált CSS állományhoz. Kivéve, ha iframe-be van, de olyat már senki nem használ manapság.

  • Dante
   2014. november 20. csütörtök - 22:10

   Én se nagyon tudtam, mit csinálok, de kb. fél óra forráskód böngészés után meglett az oka: az volt a baj, hogy az űrlapban az inputokra tettem egy 20px-es margin-bottom-ot, amit rátett az index.php-ban is az inputokra, amikor behúztam include-dal a fájlt (gondolom azért mert sima input {}-ként írtam rá, nem adtam meg class-t ott). De megoldottam azzal, hogy az űrlapban az inputokra tettem class-t, és arra írtam a 20px-es margin-bottom-ot.
   Bocsi Cyrex, hogy ilyen amatőr hibával írtam, de ez az első komolyabb HTML-es projektem. Régóta nézem a videóidat, innen tanultam minden HTML és CSS tudásomat, de még soha nem használtam komolyabban, de most jól jött. Majd ha jobban belejövök, akkor ne lesz ilyen gáz, remélem. 🙂
   Lenne egy másik kérdésem is, más témában: nyáron tervezek szakmai gyakorlatozni, és elég sokat gondolkodom, milyen területre menjek (szerencsére úgy néz ki jelenleg, hogy választhatok: szoftverfejlesztés, vagy webfejlesztés). Legutóbb egy sráccal beszéltem, aki egy opensource webtechnológiákkal foglalkozó cégnél dolgozik (pl. drupal). Arról beszéltünk, hogy a front-end engem jobban érdekel (ha jól tudom az a HTML, CSS, JavaScript). Az lenne a kérdésem, hogy a webdesigner, sitebuilder (és ha még van hasonló, akkor az), azok mind front-end-hez tartoznak, vagy az még egy külön terület? (Azt tudom még, hogy a back-end az PHP, Python, ilyenek.)
   Köszi előre is, és bocsi, hogy sokat írtam.

  • cyrex
   2014. november 20. csütörtök - 22:41

   Teljes mértékben munkahelytől függ, hogy kitől mit várnak el. Nekem webdesigner a hivatalos pozícióm, de rengeteg sitebuild-et is készítek. A webdesign + sitebuild eléggé összetartozó dolgok. A frontend más téma. Biztos van olyan hely ahol csak HTML+CSS+JS kell hozzá, de a frontend általában erős programozói tudást igénylő meló ami nem arról szól, hogy hogyan néz ki az oldal, hanem arról, hogyan működik. Úgyhogy a frontend-et inkább úgy képzeld el, hogy HTML + CSS + JS + PHP + ADATBÁZIS

  • Dante
   2014. november 20. csütörtök - 22:46

   Ennyire összetett? Ezt nem tudtam. De akkor a backend-hez mi tartozik (ha arról is tudsz valamit)? Mert én a google-ben nem találtam pontos leírást frontend-re és backend-re, de akkor valószínűleg ez amiatt van, amit te is írtál, hogy munkahelyfüggő, hogy mi tartozik ezekhez a munkakörökhöz.

  • cyrex
   2014. november 21. péntek - 08:30

   A frontend az oldal felhasználók felé látható része, a backend pedig a háttérben történő dolgok működéséért felelős, ami lehet például statisztikák készítése, hírlevélküldés, admin felület stb. Egy webshopnál például a frontend az amit látsz a böngészőben vásárlóként, a backend pedig az admin, ahol feldolgozzák a megrendeléseket, kezelik a usereket, számlát állítanak ki, majd az eredményt visszajuttatva a frontendre elérhetővé teszik a felhasználó számára.

   A frontend és a backend is programozásról és az adatbázisban lévő adatok feldolgozásáról szól.

  • Dante
   2014. november 21. péntek - 22:30

   Értem, köszi szépen az infókat. 🙂

 6. MokusSrac
  2013. március 20. szerda - 11:21

  Hello nagyon jó lett a tutoriál de van egy kis problémám a véletlenszerű fejléc kép váltóval
  Hogy tudom megoldani akkor ha, van sok száz fejléc képem és mindnek másmás a nevük és nem nevezhetem át, mert máshol mind hivatkoznak rájuk?

  • Nemes János
   2013. március 29. péntek - 17:39

   Szia! én php-hoz még nem nagyon értek, de én így látatlanban azt mondanám, hogy létrehozol egy string tömböt, amiben letárolod az összeset így: “pelda.jpg”; és ha mondjuk 100 elemű a tömböd, és az a neve, hogy kepek, akkor a kepek[random(1,100) elemét rakod be]. habár ez macerás megoldás, de szerintem megvalósítható.

 7. Norbi
  2013. március 3. vasárnap - 15:04

  Én is megcsináltam az oldalamat így, és azt szeretném kérdezni hogy hogyan lehet megcsinálni Tovább/Vissza gombot. Úgy hogy ha a mysql adatbázisból kiovlasott 10 sort akkor legyen ott a tovább gomb és ha megnyomja akkor írja ki az oldal a többi 10 sort az adatbázisból.

  • Norbi
   2013. március 3. vasárnap - 19:10

   MEGLODVA!

 8. Bán Bence
  2012. október 8. hétfő - 22:36

  Üdvözletem!
  Nekem mindig azt csinálja, hogy mikor megnyitja az oldalt leakar tölteni valamit.

 9. kiralylanyyy
  2012. augusztus 20. hétfő - 23:18

  Segítséget kérnék. Sajnos a php -t nem dolgozza fel a szervrm így csak html -t tudok használni. Próbáltam iframe -t használni, de az borzalmas és lassítja az oldalt. Tudnál esetleg megoldást találni a problémámra?

  • cyrex
   2012. augusztus 22. szerda - 09:05

   Egyáltalán mit akarsz csinálni?

  • Driftking
   2012. augusztus 22. szerda - 15:55

   Iframe-val asszen nem lehet, inkább frame, de ezek elavultak, csodálom, hogy a böngészők még támogatják. Egyébként tárhelyváltás.

  • atinew
   2012. augusztus 23. csütörtök - 09:01

   Ha dinamikus weboldalt szeretnél tisztán html-ben akkor szvsz JQuery Ajax a megoldás.

 10. Louie
  2012. július 26. csütörtök - 21:21

  Szia
  Kis segitéget kérnék,hogy lehet ilyen hozzászolás dobozt csinálni mint amilyen neked van.Minden oldalamhoz külön tudjanak hozzászólni.nem igazán találtam a neten leirást hozzá.Vagy csak rosszul kerestem rá.tudnál kiindulási pontot adni?

  • cyrex
   2012. július 27. péntek - 16:03

   Ez egy WordPress rendszer amiben gyárilag benne van ez a funkció.

  • White#Angel
   2012. július 27. péntek - 18:13
  • Louie
   2012. július 31. kedd - 22:17

   köszi szépen a segitséget.

  • Louie
   2012. július 31. kedd - 22:25

   És esetleg ha lenne egy pár perc szabad időd,van 3 oldal amit én csináltam és szivesen fogadnám a véleményed,kritikád az oldalakról.Nem tudom ide belinkelhetem őket?Vagy nincs ilyesmire idód mostanában?

  • Driftking
   2012. augusztus 1. szerda - 14:38

   Írd be a weboldal mezőbe, ha új hozzászólást küldesz el.

  • Louie
   2012. augusztus 1. szerda - 21:44

   Itt az egyik oldal innen el lehet jutni a többihez is.előre is köszi.

 11. tichi
  2012. július 25. szerda - 16:53

  Kedves cyrex!
  Azt hogy lehet megcsinálni, hogy egy külső fájlból szerkeszteni az oldal egy részét?(Mondjuk, hogy a hírek doboznál ne kelljen a kódban átírni mindig?)
  Előre is köszönöm!

  • Driftking
   2012. július 25. szerda - 19:21

   A hírek doboz tartalmát kicseréled így:

   Természetesen a newsbox.php neked kell létrehoznod, ennek a tartalmát úgy is tudod változtatni, hogy egy szerkeszto.php-be beraksz egy egyszerű szövegszerkesztőt, ami ezt szerkeszti.

  • Driftking
   2012. július 25. szerda - 20:51

   Bocsi, a kód nem került be: include-once (” inc/main.php “);
   – helyett _-at írj, és ne rakj bele szóközt. Remélem, hogy így sikerül.

  • Driftking
   2012. július 25. szerda - 21:07

   Na megint elírtam. main.php helyett newsbox.php-t írj. 😀

  • Tichi Márton
   2012. augusztus 12. vasárnap - 18:38

   És hogy rakjak be olyan szövegszerkesztőt ami szerkeszti a fájlt?

 12. Bence
  2012. július 7. szombat - 22:09

  Sziasztok!
  Mit rontok el??
  Mindent megcsinálok így.
  És mégis újra tölti be.
  Vagyis nem újra, hanem eltűnik a fejléc meg a menü.
  Szóval minden eltűnik.

  • Bence
   2012. július 7. szombat - 22:14

   Elnézést! A probléma megoldódott.

  • Bence
   2012. július 7. szombat - 22:21

   Most már szégyenlem magam! :((
   Még mindig nem jó.
   Beleírom a tartalmat de, nem jeleníti meg.
   Szóval hiába írom bele a file.php nevű dokumentumba a tartalmat, nem jeleníti meg a szövegdobozba.

 13. Gábor
  2012. május 27. vasárnap - 23:19

  Üdv!
  A probléma a karakterkódolással az volt hogy atw-re töltöttem az oldalt, és ott ugyebár iso 8859-2 kellett volna, ezt megoldottam.
  A másik gondom szintén megoldódott, 1 egész napom ment rá mire megtaláltam a választ, leírom ide is hátha jól jön még valakinek. A probléma az, hogy a drága jó közkedvelt ie az auto margint nem akarja figyelembe venni. A megoldás pedig amilyen egyszerű, olyan nagyszerű. Annyi az egész, hogy a forráskód elején a “” -t le kell cserélni “” erre. És láss csodát az auto margin működik ie alatt:)

  Nem tudom lehet-e egy pofátlan kérésem, amit persze te döntesz el, h lenne-e kedved a közeljövőben csinálni egy olyan videót, amiben megtanítod h lehet megcsinálni, hogy az oldalon a látogató hozzá tudjon szólni a tartalomhoz. Ugyan olyanra gondolok ami ezen az oldalon is van, a html részét már meg tudnám csinálni, de a php-ban még béna vagyok.

  És csak így tovább, le a kalappal azért amit eddig nyújtottál:)

  • Gábor
   2012. május 27. vasárnap - 23:24

   Hűha, nem jeleníti meg, akkor itt van még egyszer:
   ez helyett:

   csak ennyit az első sorba:

  • Gábor
   2012. május 27. vasárnap - 23:27

   Na jó ez nekem így magas, legépelve se fogadja el, szóval az első sorba ami van hosszú szöveg h doctype stb bla bla bla, azt meg kell rövidíteni annyival, hogy a html szó után a többit töröljük és lezárjuk, tehát csak doctype html és persze a nyitó / záró jelek

  • cyrex
   2012. május 29. kedd - 22:04

   Nem tudok ilyen videót készíteni, mert nem értek a PHP-hez, nem vagyok programozó. Viszont a youtube dugig van ilyen videóval.

  • Gábor
   2012. május 29. kedd - 22:48

   Pedig ezen az oldalon is van, na mindegy, mindenesetre én kerestem sokáig, de nem találtam egyet se. Esetleg akkor a tiédnek a php részét megadnád? Persze átalakítanám a sajátomhoz, abból könnyebben boldogulnék, és nem is akarok több php-t az oldalamra.
   A baj az, ha az oldal forrására megyek, akkor php-t nem mutat:(

  • cyrex
   2012. május 30. szerda - 20:53

   Ez egy WordPress rendszer, le tudod tölteni innen: http://hu.wordpress.org/

  • Gábor
   2012. május 30. szerda - 21:03

   Na hát ez az, én ilyeneket valahogy sose találok meg, köszi szépen

 14. Gábor
  2012. május 25. péntek - 11:31

  Heló!
  Három nap alatt megnéztem és kipróbáltam az összes html, css és php-s videódat, nagyon jól megcsináltad és könnyen érthető. Nekem minden sikerült, csak az egyetlen problémám az, hogy amikor megnyitom az oldalt akkor hieroglifák jönnek ki, pedig utf-8 kódolásra mentem bom nélkül.
  (ez talán segít rájönni a problémára)Amikor a gépen nézem az oldalt, akkor olvasható betűk vannak, amikor a feltöltöttet nyitom meg akkor már más.

  • Gábor
   2012. május 25. péntek - 15:55

   Megoldottam a problémát, viszont észrevettem egy sokkal nagyobbat, az internet explorer 8 a css kódok kb felét nem tölti be, míg mozillán tökéletes minden. Az ie még a margóbeállításokat sem bírja megcsinálni, ez miért van?

  • cyrex
   2012. május 27. vasárnap - 22:09

   Milyen tárhelyre töltötted?

 15. Aurél
  2012. május 16. szerda - 18:31

  Hali 🙂

  Nagyon hasznosnak találtam a tutorialodat :))) Csak annyit kérdeznék, hogy ugye az indexnek /main.php/ nak adsz egy tagot, akkor minden behívott oldalra az a tag lesz :S Vagy vhogy azt is meglehet oldalni, h bizonyos oldalakhoz amit behív más címet írjon ki?

  Köszi előre is
  Au

  • cyrex
   2012. május 18. péntek - 21:01

   Ha a $_GET[“op”] egyenlő valamivel, akkor az oldal címe az, hogy akármi. Kb így, de használj valami kész CMS-t inkább, ez a kód csak mintának van feltöltve.

  • Aurél
   2012. május 20. vasárnap - 10:26

   Hali :))

   Értem 🙂 A CMS sel csak az a gond, hogy nem tanulok abból 🙂 Hisz már eleve készen kapod .. Szerkeszteni tudod, de nem Te magad csinálod meg :))

 16. sunday
  2012. április 26. csütörtök - 13:45

  Helo! van egy olyan problémám, hogy a menüm, amihez “xxtp://ajax.googleapis.com/ajax/libs/jquery/1.4.2/jquery.min.js” használok animálásra valahogyan összeütközik a php includ-oládssal. ez hogy lehet? Ilyet még nem is hallottam. A menü egyébként, ha statikus oldalra hivatkozok, simán, akkor működik. Includoláskor viszont semmit nem csinál, nem hívja be az oldalt. Ötlet?

 17. csacsa
  2012. április 26. csütörtök - 03:19

  Szia! Kérdésem, hogyan oldanád meg, hogy két ablakos legyen? Azaz a menüpontok fele a bal ablakban jelenítsen meg tartalmat, míg a másik fele a jobb oldaliban. Közben ami korábban megjelent a nem aktív ablakban, az maradjon. Na, magyarul, mintha egy Total Commanderként viselkedne. 🙂

 18. Ervin
  2011. október 25. kedd - 20:15

  .php kiterjesztést mivel kell megnyitni??

  • sman
   2011. december 7. szerda - 14:36

   Ha a te gépeden szeretnéd futtatni akkor leszetheted az EasyPHP-programot.Ha futtatni szeretnéd a PHP kódodat, akkor mentsd el valamilyen névre a PHP file-t. Navigálj a program gyökér könyvtárába, és ott van a www mappa. Ide másold be az előbb elmentett file-t. Indítsd el a programot, és a tálcán jobb gomb a program ikonjára. Ott van a local web nevezetű pont, arra katt. Ha az előbb elmentett file index.php nevű akkor ez az index.php file fog megnyílni a böngésződben. Ez az egyik lehetőség.

   A másik az ha szerveren futtatod. Ehhez simán töltsd fel egy tárhelyre a file-t, majd hívd meg a weboldalon a file-t, és itt le fog futni.

 19. Ervin
  2011. október 25. kedd - 20:08

  Szia!
  Volna pár kérdésem….amikor elkészítem a képet PhotoShop CS5 be akkor hogyan tovább?
  Azért kérdem mert neked már a 2. rész úgy kezdődik van benne kód…:(
  Nem tudom azt sem, hogy hová kéne írjam a kódot gondolom notepad++-ba ami meg is van…annyi a probléma, hogy nekem nem egészíti ki, kérlek válaszolj…előre köszönöm…szia!:)

  • cyrex
   2011. október 27. csütörtök - 15:06

   Nézd végig az összes videót, ne ezzel kezdjed.

  • Ervin
   2011. október 28. péntek - 14:03

   Oké!
   Már sikerült!!!
   Köszönöm ^^

 20. zoli
  2011. október 15. szombat - 13:24

  szia nekem mindíg ilyen hiba üzeneteket ad ki ( ! ) Notice: Undefined index: OP in C:\wamp\www\theme\index.php on line 41
  Call Stack
  # Time Memory Function Location
  1 0.0007 669088 {main}( ) ..\index.php:0

 21. Pisix
  2011. augusztus 23. kedd - 21:58

  Bocs, szeretnék pontosítani, én hiába irok bármit php ban, az nem müködik… :/

  • OwN3D By
   2011. október 8. szombat - 10:43

   feltöltöd web tárhelyre? és az támogatja a php-t?
   mert pl.: mindenkilapja nem támogatja a phpt és ott linkelhetni kell

  • Ervin
   2011. október 25. kedd - 20:11

   Én is így vagyok vele!!!

 22. Pisix
  2011. augusztus 23. kedd - 21:39

  Üdv, nem tudom hogy nekem miért, te hogyha arról van szó hogy kikéni irni valamit valahova, akkor azt sosem csinálja ugy ahogy kellene… nem tudom hogy miért? Nincs véletelnül ötleted?

 23. peti
  2011. július 30. szombat - 11:22

  Heló!!
  Szeretnék gratulálni a videókhoz, de nekem van egy óriási problémám. A probléma a következő: Ahogy feltöltöm az ftp szerverre müködik az összes kivéve az index.php nem. Az a baj vele, hogy az ékezetes betűket nem jeleníti meg hanem hibakódokat kapok helyette. Szeretném a segítségedet kérni, hogy ezt hogyan lehetne kiküszöbölni. Előre is köszönöm.

  • Lexar
   2011. augusztus 6. szombat - 20:03

   ha a html meta tag nem megy (tehát most bent van), akkor ezt még megpróbálhatod:
   elejére header info:
   PÉHÁPÉ NYIT
   header(“Content-type: text/html;charset=utf-8”);
   PÉHÁPÉ ZÁR

   csak a LEGelejére illeszd, vagy ellenőrizd “headers_sent()”-tel

 24. hawk
  2011. június 26. vasárnap - 09:35

  Nem lenne ezt egyszerűbben megcsinálni az iframe-mel, és akkor target meg a többi 😀

  • Lexar
   2011. június 26. vasárnap - 22:32

   Egyrészt szerintem alapból különbözik a kettő(az egyik “dinamikusan” generált, a másik meg sima html “behúzósdi”, gondolom inline frame-et mondasz).
   Másrészt én személy szerint alapból rühellem a framesetet, sose használtam még abban a kevés szerkesztésben sem amit eddig csináltam.
   (de gondolom nem arra voltál kíváncsi hogy én mit szeretek… 😀 )

  • hawk
   2011. augusztus 16. kedd - 17:25

   Meghallgatom szívesen mindenki véleményét!

  • hawk
   2011. augusztus 16. kedd - 17:25

   De végül is a videó témája a php szóval…

Hozzászólás

Legújabb hozzászólások